Er du parat til at lærer at være skipper?

Vi udbyder Yachtskipper 3 kurser
Book nu

Yachtskipper 3

Et Sønæringsbevis som Yachtskipper af 3. grad giver dig ret til at fører alle slags skibe op til 24 meter i nordeuropæiske farvande.
Hos Sejlerskolen har vi lavet et Yachtskipper 3 kursus, som du kan tage på 2 weekender (6 dage). Vores Yachtskipper 3 kursus er skræddersyet til nye og let øvede sejlere.

Yachtskipper uddannelsen er en fortsættelse af duelighedsbeviset. Det er en teoretisk overbygning. Det betyder at kurset kun er teoretisk, der er altså INGEN praktisk prøve. Kurset afsluttes med en mundtlig og skriftlig eksamen. 
Bestået eksamen, samt en syns og høreprøve hos en søfartslæge, giver dig ret til ansøge Søfartsstyrelsen om Sønæringsbevis som Yachtskipper af tredje grad og ret til at føre lystfartøjer mellem 15 og 24 meter i de nordeuropæiske farvande.

BEMÆRK:
Synsprøven indeholder en test for farveblindhed. Ved farveblindhed for rød/grøn kan der ikke opnås Sønæringsbevis til Yachtskipper af 3. grad og dermed tilladelse til at sejle både over 15 meter.

 Vi giver Beståelsesgaranti. De fleste af vores dygtige instruktører har en professionel karriere i det maritime erhverv og har mange års erfaring til søs. Vi vil derfor sørger for at du får maksimalt udbytte af kurset.

Inden Kurset:
Ved tilmelding får du dit eget login til vores Yachtskipper 3 side. Derinde finder du al teori, bogliste osv.
Den grundlæggende teori kan du læse op på, derinde. Der skal bruges nogle forskellige bøger til kurset. Disse kan i gratis enten låne af os, under kurset.
Dette er også nogle gode bøger at have efterfølgende. Så hvis gerne vil beholde dem efter endt kursus, er det derfor også muligt at købe dem af os.

Y3 pensummet er stort og derfor går der også 14 dage imellem hver weekend. Så man behøves ikke at have læst hele pensum inden kursus start.

Selve kurset:
Y3 uddannelsen fortsætter hvor vi slap på duelighedskurset.

Den første weekend:

  • Vi gennemgår søvejsregler og vagttjeneste, bøjer og afmærkninger til søs.
  • I navigationsdelen dykker dybere ned i søkortet. Vi lærer at arbejde med tidevand, strømtabeller og med strøm-trekanter. Alle 3 af dem.
  • Vi får kendskab til AIS, radar og kortplotter.

Den Anden weekend:

  • I Søret får vi kigget på den lovgivning der gælder os alle til søs. Om vi så sejler 400 meter containerskib eller en lille 7 meter sejlbåd. Til sidst kigger vi på det særlige ansvar, i som skibsfører på jeres skib har.
  • I metrologi kigger vi på vejrets mange mærkelig fænomener. Vi lærer at aflæse og forstå vores vejrsystemer. Især lavtrykssystemerne. Vi kigger lokalvejr og de forskellige tåger.
  • Vi kigger på skibets stabilitet, hvad der kan påvirke den og hvad vi skal have i baghoved, når vi forringer den. Vi kigger skibets opbygning, valg af byggematerialer, ror, propeller og riggen.

    Om søndagen står den på repetition inden eksamen og så har vi et Søsikkerhedskursus inden censoren kommer. Resten af dagen står i eksamens tegn.

Så kort fortalt er Yachtskipper uddannelsen for dem, der er nysgerrige på den maritime verden og som ønsker at ruste dem selv bedre.
Er du i tvivl? Så kontakt kursus@sejlerskolen.dk

Praktisk info om kurset:

-

Pensum

Når du tilmelder dig et kursus får du automatisk adgang til dit pensum og bogliste online, så du kan forberede dig og tilgå det både før under og efter kurset.

-

Kursusmaterialer

Under kurset sørger vi for at have alle de redskaber og hjælpemidler du skal bruge.

-

Forplejning

Vi sørger for kaffe, drikkevarer og snacks i løbet af kurset.
20200606_181156

Har du spørgsmål?

s

Der er ingen aldersgrænse for at tage selv Yachtskipper 3 eksamen.
Men for at ansøge Søfartsstyrelsen om Sønæringsbevis som Yachtskipper af 3. grad, skal du være myndig.

Du kan betale med betalingskort eller mobilepay. Det kan også godt lade sig gøre med bankoverførelse eller kontant, men så skal du sende os en mail på kursus@sejlerskolen.dk

Nej. desværre ikke.
Når du består eksamen modtager du et eksamensbevis. Men du skal selv ansøge Søfartsstyrelsen om et Sønæringsbevis som Yachtskipper af 3. grad.
Inden du kan dette skal du have fortaget en Syns- og høreprøveattest for fritidssejlere af godkendt søfartslæge eller en dansk speciallæge i oftalmologi.

Vi giver studierabat ved sejlerskolen. Du skal blot medbringe et gyldigt studiekort hvor slutdato fremgår. Har dit studiekort ikke slutdato, så medbring indmeldelsesblanket eller lign.  

Sejlerskolen yder beståelsesgaranti. Det betyder at i tilfælde af at du ikke består din eksamen. Så dækker Sejlerskolen den ekstra undervisning, du har brug for.

Du kan som udgangspunkt altid ændre eller melde afbud på et kursus.

Ja, vi følger den danske købelov. Som siger at kunden har fuld fortrydelsesret 14 dage efter køb. Derefter bortfalder fortrydelsesretten og i kan i stedet for få et tilgodebevis til alle vores kurser. Ved udeblivelse fra kursus bortfalder retten til tilbagebetaling.

Afmelding skal ske skriftligt til kursus@sejlerskolen.dk med deltageres fulde navn, samt dato og titel på kursus som ønskes frameldt.

Prøvegebyret er ikke inkl. i kursus prisen.
Til Yachtskipper 3 eksamen er prøvegebyret på 900 kr. Dette betales direkte til censoren.

Næste trin efter Yachtskipper 3 beviset er Yachtskipper af. 1. grad som giver dig ret til at sejle fritidsfartøjer op til 24 meter overalt i verden.
Du kan tage Yachtskipper 1 eksamen med det samme, men du kan dog først få beviset efter at tjent 6 måneders sejltid på et fritidsfartøj på 15-24 meter.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os på mail eller klikke ind på kontaktsiden og sende os en besked. Du kan ringe til os. Telefonnummeret finder du på kontaktsiden.

Vi ser frem til at høre fra dig.