Vil du blive en god sømand?

Tag duelighedsbevis ved sejlerskolen.dk
Find dit kursus

Duelighedsbevis

Et duelighedsbevis giver dig ret til at fører alle slags skibe, også speedbåde, op til 15 meter i danske og internationale farvande.

Hos Sejlerskolen har vi lavet et intensivt duelighedskursus, som du kan tage på en weekend. Bemærk at dette kursus er den teoretiske del af duelighedskurset.

Sejlerskolens duelighedskursus er skræddersyet til nye og let øvede sejlere.

Kurset byder på:
Søvejsregler
Søkortarbejde
Søsikkerhed

Kurset afsluttes med en teoretisk prøve med en af Søfartsstyrelsen, bemyndiget censor.
Vi anbefaler at du tager et duelighedsbevis. Fordi det giver dig de forudsætninger, som du skal bruge for at færdes sikkert til søs. Både for dine egen, din besætning og andres sikkerhed.

BEMÆRK UNDERVISNINGENS UDFORMNING
Mange sejlerskoler tilbyder kurser, hvor en stor del af pensum er selvstudie.
Vores tilgang er, at man lærer bedst ved klasseundervisning der følges op med øvelser, hvor undervisningen prøves af. Derfor har vi valgt at holde vores duelighedsbevis på 3 dage, så vi kan nå omkring hele pensum. Du slipper altså for at læse hele pensum op selv.

Er du i tvivl? Så kontakt kursus@sejlerskolen.dk

Praktisk info om kurset:

Pensum

Når du tilmelder dig kurset får du automatisk adgang til dit pensum online, så du kan forberede dig. Du kan tilgå pensum både før, under og efter kurset.

Kursusmaterialer

Vi sørger for alle de redskaber og hjælpemidler du skal bruge under kurset.

Forplejning

Vi sørger for kaffe, drikkevarer og snacks i løbet af kurset
20130623_200935

Før kursusstart

Du skal have gennemgået vores undervisningsmateriel, inden du møder til kurset.

I undervisningsmaterialet lærer du alt det grundlæggende omkring duelighedsbeviset.

Vi har den holdning at man lærer bedste ved fysisk undervisning, i stedet for at selv skulle læse op. Derfor har vi også valgt, at bruge flere ressourcer på at dygtige instruktører kan fysisk undervise jer og derfor er man heller ikke nødt til at skulle læse så meget op hjemmefra.

Kursusindhold

Fredag eftermiddag, vil vi starte med hurtig præsentation af kurset. Dagens pensum er søvejsvejsreglerne,
søsikkerhed mv

lørdagen  Omhandler selve navigationen, altså læren om søkort. Her lærer du at læse et søkort og ikke mindst at navigere korrekt ved hjælp af søkortet. Dette bruger vi hele dagen på.

Søndagen Bruges på at repetere, lukke pensum af og til sidst lave en øve eksamen, så du ved hvad man kan forventer ved eksamen. Den teoretiske eksamen afholdes efterfølgende.

Har du spørgsmål?

s

Der er ingen aldersbegrænsning på selve kurset og for at tage den teoretiske del af duelighedsbeviset. Men man skal være fyldt 16 år for at få det fysiske duelighedsbevis. Der er ingen krav til tidligere erfaring.

Du kan betale med betalingskort eller mobilepay. Det kan også godt lade sig gøre med bankoverførelse eller kontant, men så skal du sende os en mail på kursus@sejlerskolen.dk

Hvis du den praktiske del af duelighedsbeviset. Så vil censoren give dig et midlertidigt bevis, indtil dit rigtige bevis komme med posten.
Den praktiske del tages på forskellige måde. Hvis du tager vores kursus Sejlads i Sejlbåd, slutter du kurset af med at få den praktiske del af duelighedsbeviset.
Du kan også tage det som et speedbådsbevis.

Vi giver 10% studierabat ved sejlerskolen.

Du skal blot medbringe et gyldigt studiekort hvor slutdato fremgår. Har dit studiekort ikke slutdato, så medbring indmeldelsesblanket eller lign.

Sejlerskolen yder beståelsesgaranti. Det betyder at i tilfælde af at du ikke består din eksamen. Så dækker vi den ekstra undervisning, du har brug for at kunne bestå.

Du kan som udgangspunkt altid ændre eller melde afbud på et kursus.

Ja, vi følger den danske købelov. Som siger at kunden har fuld fortrydelsesret 14 dage efter køb. Derefter bortfalder fortrydelsesretten og i kan i stedet for få et tilgodebevis til alle vores kurser. Ved udeblivelse fra kursus bortfalder retten til tilbagebetaling.

Afmelding skal ske skriftligt til kursus@sejlerskolen.dk med deltageres fulde navn, samt dato og titel på kursus som ønskes frameldt.

Prøvegebyret er ikke inkl. i kursus prisen.
Til den teoretiske duelighedsprøve er prøvegebyret på 400 kr. Dette betales direkte til censoren.

Næste trin efter duelighedsbeviset er Yachtskipper af 3. grad. Dette giver dig ret til at sejle kaptajn på fritidsfartøjer op til 24 meter, overalt i Nordeuropæisk farvand.
Efter Yachtskipper af 3. grad og 6 måneders sejltid, kan du tage en Yachtskipper af. 1. grad som giver dig ret til at sejle fritidsfartøjer op til 24 meter overalt i verden.

Du er altid meget velkommen til at kontakte os på mail eller klikke ind på kontaktsiden og sende os en besked. Du kan ringe til os. Telefonnummeret finder du på kontaktsiden.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Den praktiske del tages på forskellige måde. Hos sejlerskolen har du 2 muligheder.

Du kan tage vores kursus Sejlads i Sejlbåd. Der lærer du at sejle sejlbåd. Du slutter kurset af med, at tage den praktiske prøve til duelighedsbeviset.
Du kan også tage det som et speedbådsbevis.